Vi är inne i slutspurten av ett prövningarnas år som samtidigt, och på många sätt, också gett ett uppsving för GTK och tennisen generellt. Jag vill inleda med att tacka er för visad hänsyn och förståelse under pandemin. Vi hade planer att börja träningen den 11 januari, men givet den senast informationen får vi återkomma i frågan. Oavsett är det av störst vikt att alla följer de uppsatta reglerna och frambringar en stor portion sunt förnuft när vi vistas i hallen. De möjliga justeringar vi gör i samband med uppstarten kommer mailas ut tillsammans med kallelsen.

För att beröra pandemin lite kort har den inneburit att vi under sluttampen av höstterminen valt att ställa in all organiserad vuxenträning för att följa Folkhälsomyndighetens råd på bästa sätt. Juniorverksamheten har rullat på med vissa mindre justeringar. Samtidigt är intresset större än någonsin, och hade vi banbrist tidigare så är banorna smockfulla i dagsläget vilket ni säkert märkt. Vår banbokning har under de senaste månaderna ökat dramatiskt, vilket säkert delvis beror på att ni medlemmar har haft större möjlighet att spela dagtid. Redan innan coronapandemin hade vi fler vuxna och ungdomar i gruppträning än någonsin tidigare.

Vi har fortsatt rusta upp hallen för att göra ”GTK – ditt liv för ett gladare tennisliv” ännu trevligare, och ännu mer av en plats där man vill umgås både innan och efter spel. Ett exempel är vårt gym som nu är fräscht och välutrustat när vi väl låser upp dörrarna.

Vårt arbete med värdegrund har stor inverkan, främst i klubben vilket är huvudsyftet, men det börjar även ge eko i tennis-Sverige där GTK ses som en klubb som sticker ut positivt. Under hösten har vi även jobbat hårt med den röda tråden där vi ser över struktur, målsättningar och processer för samtliga åldrar och nivåer. Detta kommer delvis implementeras redan 11 januari men sedan stegvis under våren, och främst från och med höstsäsongen. Vi tackar Martin Lager som tillsammans med teamet jobbat stenhårt med denna ”GTK-bibel” som kommer tydliggöra vad som gäller i klubben.

Vår unga supercoach Jocke ”Tsonga” Lind har kommit in på brandmansutbildningen och kommer därför vara tjänstledig under studieperioden. Även om han kommer dra ner på antal timmar ser vi fram emot att även fortsatt ha honom en hel del i hallen då utbildningen är på distans. Oavsett – tusen tack för dina insatser so far och vi ser fram emot fortsättningen! Även Daniel Cuadra har valt att inte fortsätta med fasta timmar i klubben. Han har, som en del andra i vårt avlånga land, fastnat för padel vilket blir hans primära arbetsplats. Tack Cuadra för alla dina år och timmar på GTK!

Tittar vi framåt så tror vi oss se ett ljust 2021 av många olika orsaker, inte minst det starka tränarteam som brinner för att ta GTK in i framtiden som en av Värmdös största och mest professionella föreningar. Vi är även en av Sveriges 10 största tennisklubbar, och kanske mindre smickrande, troligen Sveriges trängsta tennisklubb. Tyvärr går de ”nya” (pågått i ca 20 år) hallplanerna inte särskilt snabbt trots att vi försöker på alla möjliga (och omöjliga) sätt med kommun och andra kontakter – men vi ger inte upp.

Det som dock ser ljusare ut är en ny uteanläggning som vi har förhoppningar om redan till sommaren 2021, men det är många pusselbitar som ska falla på plats. Vi kommer under januari fortsätta vårt arbete på olika plan, och även höra oss för om det finns intresse för sponsring i kombination med erbjudanden när anläggningen väl är på plats. Vill du/ni boka ett möte för att diskutera detta får ni gärna höra av er till mig. Vi kommer självklart informera er framgent kring detta.

Vi har många andra spännande planer för det nya året, bland annat:

  • Möjligheten att testa på paratennis.
  • Först i Sverige med ny Hawkeye-metod (Zennis) på samtliga banor.
  • Nytt stipendieinitiativ, ”GTK mot framtiden”, där vi vill uppmärk samma och bidra till barn och ungdomars tennisutövande genom att finansiellt öronmärka pengar som årligen går till ett ändamål som upp- fyller något eller några av dessa kriterier: Att barn och ungdomar fortsätter idrotta högre upp i åldrarna. • Bidrar till barn och ungdomars rörelse och motion genom ­ tennis på Värmdö och i närområdet. • Möjliggör tennisspel för barn och ungdomar som annars inte skulle haft möjlighet till tennisspel.
  • (Här skulle jag vilja ha en trumvirvel!) Vi kan också presentera GTKs nya sportchef som tillträder 1 mars på heltid, Nadja Miró! Nadja har en gedigen tennisbakgrund där hon tillhört absoluta Sverige-­toppen inklusive Fed Cup-spel innan hon slutade på grund av skador. Nadja har efter tenniskarriären främst arbetet inom hotellbranschen i diverse chefsroller. Hon besitter en stor passion för tennis och kommer bidra med energi, stort tenniskunnande, rätt värderingstänk och mycket annat i rollen som sportchef. Välkommen!

Vill minnas att jag avslutade med ett rim förra året, så håll till godo! Ännu ett ljuvligt tennisår på GTK har gått, och vi som vanligt många nya medlemmar fått. Ett år som präglats av Trump, corona och tester, känns trots allt som en tid fylld av värme och omtanke trots uteblivna KM-fester. Vi hoppas på ett år med Julmugg, KM, läger och mycket tennis, och även att feldömda bollar direkt avslöjas av Zennis. Njut av mat och dryck och lova nyttja ditt tennisrack, avslutar som jag inledde med ett STORT medlemstack.

Med detta sagt, vill jag, teamet och styrelsen önska en god jul och ett gott nytt år!