Julen och ett nytt spännande tennisår står för dörren. Vi lägger också ett fantastiskt tennisår bakom oss. Ett år som bjudit på roliga, intensiva och härliga tennisveckor. Vårt mål på GTK är att visa engagemang i allt vi gör genom våra ledord: gemenskap, glädje, respekt och utveckling. Oavsett ålder och nivå vill vi att våra medlemmar ska få en positiv helhetsupplevelse både på och utanför banan.

Blickar vi tillbaka har vi haft en tidvis utmanande höst. Tränarbrist och fördröjda nyrekryteringar tärde på teamet, vilket ledde till att vi i vissa fall inte kunde bemanna alla våra tränarledda pass. Vi vill ge hela vårt tränarteam en stor eloge för att på ett imponerande sätt ha tagit ansvar och sett möjligheter. Med kreativitet och vilja löste teamet de utmaningar vi stod inför. Stort tack också till Martin Lager som klivit in och agerat tillförordnad klubbchef. Under hösten gjorde vi även klart med två nyförvärv. Ingen mindre än vår egen Anton Berggren som började i november samt Sergio Tilli som börjar i januari och närmast kommer från Spårvägens TK. Ni som har varit med ett tag kanske känner igen namnet. Sergio var timtränare hos oss för några år sedan. Både Anton och Sergio är två mycket bra förstärkningar till tränarteamet. Nu är vi laddade inför 2023!

I oktober genomförde vi en mycket lyckad klubbresa. 44 medlemmar och tränarteamet vässade sitt tennisspel under fyra dagar i Alicante. Träningspass på grus, cardiopass och dubbelspel varvades med sol och bad, god mat och dans.

Månaden efter var det dags för senior KM med 26 klasser, 128 starter och 146 spelare. Det bjöds på mycket skratt och bra tennis – och få försenade matcher. På fredagens välbesökta afterwork minglade gammal som ung på läktaren och kunde njuta av magisk tennis. Där fick vi också tillfälle att tacka av vår tidigare sportchef Nadja Miro.

Nu närmast ser vi fram emot den populära Julmuggen, en handikapptävling med matcher på tid. Ett perfekt avbrott i julmyset. Därefter inleds 2023 med RM för seniorer och veteraner.

Under våren kommer vi fortsätta vårt arbete med att höja kvaliteten på tennisen, tillsammans med ett utökat och taggat tränarteam. Vi kommer återuppta arbetet med den röda tråden där vi ser över strukturen och målen för samtliga nivåer, ett arbete som Martin Lager driver tillsammans med teamet.

Efter en återgång till det normala efter pandemin har det varit ett år fyllt av utveckling, lärande och glädje, men också ett år präglat av en stökig omvärld. Vi lever i en tid av krig i flera bemärkelser. Krig i vår närhet, klimatkrig, kulturkrig, energi- och matkrig. Sällan har framtiden i det korta perspektivet varit så osäker som just nu. Vi vet egentligen inte vad vi kan förvänta oss av 2023. Som en följd av detta kommer priset på träning och banhyra att höjas från och med vårterminen. På så sätt hoppas vi stå väl rustade inför framtiden och kunna erbjuda alla spelare och åldrar tennisupplevelser av hög kvalitet. Vi ser fram emot ett händelserikt och bra 2023 där vi får fortsätta göra det vi tycker om allra mest – att träna och spela tennis!

Vi vill tacka alla för ett fint 2022, tack för kreativa samarbeten, tack alla sponsorer, tack för det fortsatta förtroendet att vi får träna och utveckla alla medlemmars tennis. Stort tack för att vi fortsätter lära av varandra, varje dag. Nu laddar vi batterierna för ett spännande 2023.

God Jul och Gott Nytt År önskar hela tränarteamet och styrelsen!

Susanne Bagger
Ordförande GTK