Ett av de säkraste vårtecknen för oss tennisnördar är när strumporna blir så där härligt röda och omöjliga att få rena. Med Ekedalsbanan öppen så har en del av oss redan upplevt det. Men nu är vi bara några veckor bort från vår efterlängtade uteanläggning i Skevik. Invigningen äger rum 18 juni och kommer innehålla en massa festligheter både på dagen och kvällen. Mer om detta längre ner. 

Vi är mitt inne i den sista ordinarie träningsveckan, med en del undantag där ersättningspass har satts in. Höstsäsongen börjar 22 augusti. Kom ihåg att återanmäla er via den länk som skickats ut om ni vill fortsätta i höst. Vi vill även gratulera er medlemmar och välkomna Per Sandh till vårt dreamteam. Per har varit med oss som timtränare men ansluter nu som anställd lagom till höstterminen.

Samtidigt som vi gläds över vår kommande uteanläggning i Skevik matas vi konstant med det hemska som pågår i Ukraina. GTK har med hjälp av medlemmar som tagit privatlektioner skänkt 10 000 kronor till UNHCR. Vi är även glada över de tre ukrainska tjejer som spelar hos oss en gång i veckan med utrustning från GTK. 

Även om terminen snart är slut så händer det en hel del på GTK:

Invigning och årets fest

Invigningen äger som sagt rum på Skeviks Gård 18 juni kl 11-15. På programmet:

 • Uppvisningsmatcher i tennis och padel
 • Prova på samtliga sporter
 • Hoppborg & ansiktsmålning 
 • Lotteri med väldigt fina priser från GTK och sponsorer. Bland priserna finns tennis-, padel- och pickleballrack, övernattningar, middagar och hyrbil för en helg. Lotterna kostar 50 kr och går att köpa från 1 juni. 
 • Erbjudanden från GTK och sponsorer
 • Presentation av Årets GTK:are och Årets tränare
 • Vinnaren av namntävlingen utses. Runt 40 förslag kom in.

Till invigningen behöver man inte anmäla sig, men vi blir glada om ni går in på vår Facebooksida och kryssar i ”kommer” alternativt ”intresserad” för att vi ska få ett hum om hur många som dyker upp. Och dela gärna inlägget – vi vill såklart ­skapa uppmärksamhet kring invigningen och vår fina ­anläggning. 

Vår sponsor Torvalla Bil kör shuttletrafik mellan Gustavsbergs centrum och Skevik under dagen då antalet parkeringsplatser är begränsat. 

Anmälan krävs dock till festen på kvällen som börjar kl 18 på Skeviks Gård. Det blir trerätters middag, musik, dans och happenings tillsammans med våra toastmasters Susanne Bagger och Martin Lager. Biljetter till festen säljs via MATCHi och kostar 500 kr/person. Och skynda, platserna börjar ta slut! Meny finns på www.gtk.nu. 

Övrigt om Skevik

Vi tror och hoppas att Skevik kommer vara redo för spel efter invigningen. Det behövs ett godkännande vid slutbesiktningen, men det borde inte vara några problem. Banorna kommer att finnas för bokning via MATCHi i god tid innan vi öppnar för spel. I sommar kommer vi också erbjuda en del kurser i de olika sporterna så håll utkik på MATCHi. Självklart kommer vi uppdatera er via mail om priser, regler och happenings under sommaren 2022. Bra att veta är att vi kommer ha ett team på plats i Skevik ­under den period vi inte har anställda på plats. 

Det mest aktuella i övrigt

Vår PT Sam har nu även slutfört sin utbildning inom idrottsmassage. Sam erbjuder 50 min massage för 420 kr (50% rabatt) fram till ­midsommar. Det kommer ske i hallen. För bokning eller frågor, maila prismfitness@gmail.com alternativt ring 073-785 22 14.

 • Sam kör även vidare med PT-pass fredagar kl 11-12 fram till midsommar. Dessa är utomhus vid utegymmet alternativt i hallen vid regn. Anmälan via MATCHi.
 • Sommarkort på Ekedal finns att köpa för 1 400 kr.
 • Mellan 7 och 23 juni genomförs det 3 läger på GTK, inledningsvis ett vuxenläger följt av ett barnläger för att sedan avslutas med ett läger för våra tävlingsgrupper.
 • Hallen är öppen i sommar men är mestadels obemannad. Vi kommer dock ha jourservice både i Skevik och för er som behöver få ert rack strängat.
 • Lördagen 20 augusti är det Tennisens dag på GTK. Mer info kommer.

Vi avslutar med ett ”vykort” från Edvard och Georg som, ur ett tennisperspektiv, berättar om sin utlandsvistelse.

Vi har under året bytt GTK mot Mouratoglou i Frankrike. Vi tränar tennis på klubben fyra gånger i veckan. Anläggningen är gigantisk med 32 banor, stort fitnesscenter och det finns också en tennisakademi med internat där det bor ungdomar från hela världen. Både Tsitsipas, Serena och Medvedev tränar på klubben när de är i Europa.

En sak som vi båda gillar är att spela ute året runt, i skarp kontrast mot Sverige. Även om det mycket varmare här så har det i december och januari ofta varit iskallt (3-4 grader) när Edvard avslutar sina träningspass klockan 20.00. 

Lottningen i tävlingar är annorlunda jämfört med Sverige. De med sämst ranking börjar tidigare i turneringen och ju bättre ranking man har desto senare kommer man in i drawet. Det är bättre än svenska systemet där man kan välja mellan A och B-klass. Det blir fler matcher eftersom de som är lite sämre aldrig kan lottas mot en toppseedad spelare i första omgångarna. De turneringar som vi hittills har spelat har gått bra, men eftersom vår ranking nollställdes så har vi behövt jobba oss igenom ­systemet. 

När det gäller träningen så är nog den största skillnaden (förutom att vi alltid spelar utomhus) att alla pass är 90 minuter och att de alltid är fys inbakat i passen. Vi kör nästan alltid någon typ av ruscher eller står i plankan när vi inte kör slagövningar. Vi kör fyra pass tennis i veckan och plus två timmars löpträning i en running club efter skolan. Utöver det tränar Edvard på gym och Georg har börjat med kickboxning. Det är mycket fokus på serve och det är nog den som vi båda två har utvecklat mest under tiden här.

I helgen spelade vi båda seriematcher (Edvard i seniorlag och Georg i 14-årsklass) och våra lag vann och vi vann våra singlar och dubblar. Nästa helg är det nya seriematcher och veckan efter det spelar Edvard turnering i Nice och Georg i Monaco. 

Det vi saknar mest med GTK är sammanhållningen. Även om vi båda verkligen tycker om vår nya klubb så saknar vi de tränare och vänner som finns i GTK. Vi ses i sommar! (på de nya grusbanorna;-))

/Edvard & Georg