Tränare GTK

GTK är en expansiv klubb med enormt aktiva medlemmar. Vi ser att GTK inför hösten 2021 behöver utöka verksamheten med ytterligare en tränare i teamet. Vi tror att DU finns därute som kommer att ta vår verksamhet till nya nivåer. Brinner du för tennis och vill uppleva en klubb med hjärtat på rätt ställe med medlemmar som ser GTK som sitt ”hem för ett gladare tennisliv”? Fortsätt till nästa stycke så får du veta mer om tjänsten.

Ditt uppdrag

Att vara tennistränare inom GTK innebär att du under majoriteten av din arbetstid står på banan för att på ett stimulerande, glädjedrivet och pedagogiskt sätt lära ut tennis till barn och/eller vuxna. Vi bedriver tennisskola på vardagar morgon och kväll och även på dagtid på lördagar. Det finns möjlighet att, tillsammans med oss, kunna påverka vilken del av vår träningsverksamhet (vuxen, barn, tävling och motion) som du helst vill jobba med. Utöver att stå på banan så kommer du få ett eller flera ansvarsområden. Det området med störst behov just nu är tennisskola vuxen, och som huvudansvarig för GTK:s tävlingar. Möjligheten finns även att få ett större ansvar för vår kommande uteanläggning. Generellt så ser vi det som en viktig del i arbetet för att man som tränare ska känna sig som en del i hela vår verksamhet.

Just nu jobbar klubb, – och sportchefen nära samtliga tränare och övriga anställda där laganda och gemenskap ska genomsyra samarbetet. Du kommer tillsammans med klubb, och sportchefen, sätta mål och aktivitetsplan för terminen, schemalägga, utvärdera och vidareutveckla verksamheten tillsammans i alla dess delar, planera för utbildningar, klubbevent mm. Precis som övrig personal är du ett viktigt ansikte och profil internt i klubben. Du träffar dagligen tennisentusiaster och ska vara synlig för våra medlemmar i hallen, på banan, via vår hemsida, nyhetsbrev och i de olika evenemang som genomförs under året. Du är också en del i att profilera klubben utåt gentemot andra tennisklubbar, förbund, våra sponsorer och Värmdö kommun. Att du uppfyller våra värderingar Gemenskap, Glädje, Respekt och Utveckling är ett måste.

Du rapporterar till sportchefen precis som övriga tränare i klubben och målsätts och följs upp utifrån lagd plan för året.

Din profil och bakgrund

För oss är det av yttersta vikt att du har ett genuint intresse för tennis, hälsa och idrott och brinner för att träna och utveckla tennisspelare i alla åldrar. Du ser dig själv som en viktig kugge i att vidareutveckla en framgångsrik klubb där social samvaro, sportslighet och klubbkänsla är lika viktigt som att kunna utveckla och behålla duktiga tennisspelare för tävlande på hög nivå i många år. Du trivs bäst med att arbeta i ett team, men har också lätt för att på egen hand driva och ansvara för andra arbetsuppgifter inom klubbverksamheten.

Du tränar och utbildar med pondus och tydlighet – och en stor portion glädje och engagemang, du får energi av dina elever, av att vara i en miljö med mycket människor och av att vara närvarande och skapa delaktighet. Du är kommunikativ, lyhörd, målinriktad och har mycket god samarbetsförmåga.

Det är ett krav att ha arbetat som tennistränare tidigare och du ska minst ha genomfört Steg 1-utbildning (eller motsvande nivå). Det är meriterande om du själv har tävlat som junior eller tävlar just nu. Vi ser det som positivt om du utöver att ha varit tränare har arbetat i någon ytterligare form av tennis- eller annat idrottssammanhang, antingen i en klubbstyrelse, förbund eller liknande.

Ett stort plus är om du är utbildad förbundstävlingsledare och har stor erfarenhet av att leda lokala och regionala tävlingar för såväl juniorer som seniorer.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tjänstgöringsgraden är 100% (ca 40 timmar/vecka). Du erbjuds 6 veckor semester och tjänstepension motsvarande ITP-nivå. Övertidsersättning utgår inte. Du har förtroendearbetstid, vilket innebär att du lägger de timmar på tjänsten som tjänsten kräver. Utvärdering sker löpande för att säkerställa att det är en rimlig och hållbar arbetsbelastning i rollen. Tillträde omgående.

Kontakt och ansökningsdatum

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev till sportchef Nadja Miró nadja.miro@gtk.nu. Intervjuer sker löpande.
Frågor besvaras av Nadja Miró (070-227 55 09).