Sol, bad och en glass om dan är i det närmaste en oskriven lag,
till hösten tar vi dock nya, pigga tennisträningstag.
Hoppas ni håller igång trots tryckande hetta,
GTKs medlemmar blir ju aldrig tennismätta.
Så vad handlar detta brev om, jo både personal som gick och kom,
nya banor som kan vara på g – beroende på er dom.
Annars blandat innehåll om vad vi som klubb er kan ge,
detta utan att vara nån önskebringande tennisfé.
Mer spel, leende, umgänge, mindre förbud och tråkiga nej,
vi i teamet önskar en riktigt trevlig sommar till dig!

Ett nyhetsbrev är på sin plats – och det blir en innehållsrik sommarvariant. Innan jag delar med mig av en liten tillbakablick vill jag uppmärksamma er på några saker som rör tennissommaren:

 • Öppen hall. Vi kommer för första gången hålla hallen öppen i sommar. Alla tider oavsett dag och tid kostar 150 kr/timme mellan 1 och 31 juli. Vi ber alla HÅLLA KOLL i och utanför hallen gällande klotter och ovälkomna gäster. Men kanske främst att du som spelar sent på kvällen säkerställer att nödutgångarna är stängda. Det vill säga, öppna inte dörrarna (då går larmet) och se till att de ser stängda ut. Vi har lagt en bra slant på nya larm, och det kostar en lika bra slant vid utryckning.
 • Strängning. Vi erbjuder strängning hela sommaren och shopen kommer vara öppen vid behov (inga specifika öppettider). Vi har ett nytt telefonnummer, 073-366 50 64, där du når den person som har jour, främst Hugo Lager men även Agnes Erlandsson och GTKs fasta personal.
 • Utebanan. Vi har bara 1 utebana. Vi är tacksamma om du som bokar banan även avbokar vid förhinder. Lite för ofta står den bokad men ingen kommer. Klubben får in avgiften men vi är ju främst intresserade av att erbjuda banor till er medlemmar.

Så, till återblicken. Vi tror, och hoppas, att vi har tagit oss igenom den jobbigaste delen av pandemin och långsamt kan återgå till en hyfsat normal tennisvardag. Vi ska dock komma ihåg att tennisen, och GTK, har klarat sig oerhört bra jämfört med många sporter och föreningar – även om tävlandet har saknats. Vi har tackat er tidigare, men än en gång, tusen tack för visad hänsyn och att ni har hållit ut. Nu kör vi slutspurten och så hoppas vi på KM, Bubbel Dubbel, läktarhäng och allt sådant som vi i klubben är så bra på! Lite av det som har hänt sedan sist:

 • Ny webbsida. GTK har en ny webbsida, gtk.nu. Det återstår att fixa lite GTK-bilder, en uppdaterad kalender och information kring vår röda tråd.
 • Hållbar Tennisklubb. GTK har precis lanserat Hållbar Tennisklubb som främst fokuserar på miljöfrågor. Vi har bland annat tecknat ett avtal med Office Recycling för en smidig återvinning i klubben. Läs gärna om vårt CSR-arbete på gtk.nu och även under Tennisens Dag nedan.
 • Redlocker. GTK har som första tennisklubb i Sverige installerat Redlocker, gratis mensskydd, i damernas omklädningsrum. Detta som en del i vår satsning på Trygg Tennis och för att våra tjejer ska känna att vi kan hjälpa till i obekväma situationer.
 • Trygg Tennis. GTK följer Svenska Tennisförbundets riktlinjer kring Trygg Tennis. Ansvarig för GTKs arbete med Trygg Tennis är Tove Larsson (anställd) och Ulrika Bragg (styrelseledamot). Maila tryggtennis@gtk.nu om du har något att rapportera eller vill lämna åsikter/förslag inom ämnet. Mailet går direkt till Tove och Ulrika. Se tennis.se/tryggtennis för mer information.

Tittar vi framåt så inleder vi med ett stort GRATTIS till vår Hubbe som precis signat som ansvarig för PDLs nya anläggning på Värmdö. Detta är givetvis kopplat till ett stort vemod då det också betyder att ikonen, och den som många förknippar med GTK, har sagt upp sig och lämnar GTK efter 23 år som anställd. Hubbe kommer alltid tillhöra GTK och vi är rätt säkra på att vi kommer se en hel del av honom i hallen trots skifte av
sport. Vi kommer tacka av Hubbe vid lämpligt tillfälle, men tack för denna tid! Hubbe jobbar juli ut.

Vi passar samtidigt på att välkomna bland annat Stefan Holm som är en erfaren tennistränare. Han kommer dyka upp minst en kväll i veckan. Utöver det har vi andra kompetenta namn som vi hoppas kunna presentera inom kort.

Nu till några extremt spännande nyheter! GTK har fått bygglov att uppföra en ute-anläggning på Skeviks Gård. Bygglovet innebär 4 grusbanor (tennis), 4 padelbanor (varav 2 tillhör Skeviks Gård) och 1 pickleball/minitennisbana. Förhoppningen är att anläggningen ska påbörjas under 2021 för att sedan vara klar inför utesäsongen 2022. Missa inte att anmäla er till det extra årsmötet 7 juli kl 18.00 (digitalt). Jag vill även informera om att alla medlemmar, privata som företag, har möjlighet att bidra till att denna anläggning blir top notch i form av ett förmånligt sponsorbidrag. Mer info kommer på gtk.nu inom kort.

Vi jobbar också stenhårt mot fler innebanor. Tyvärr kan vi inte säga mer om det i skrivande stund – men det är högt upp på prioriteringslistan.

Den 21 augusti kl 14-16 manifesterar hela tennis-Sverige på ett lekfullt sätt när den andra upplagan av det kostnadsfria familjeeventet Tennisens Dag äger rum på ett stort antal klubbar. Den här dagen får besökarna prova på världens roligaste idrott och lära sig grunderna på ett enkelt och roligt sätt. Det erbjuds aktiviteter och roliga tävlingar – och såklart fika för att mätta hungriga magar. GTK kommer bland annat att erbjuda:

 • Tennis i alla möjliga former – inne samt ute.
 • Testa Head som blir ett nytt inslag i shopen till hösten.
 • Gratis yoga och Tennis-PT.
 • Utförsäljning i shopen och nya prylar från Adidas (som blir vår samarbetspartner till hösten)
 • Testa diverse hjälpmedel från House of Bontin.
 • Provsmakning från våra samarbetspartners Kersh Kaffe, AR Functional, Smakis och Törst.
 • OCH kopplat till GTKs hållbarhetstänk – tennisloppis där du kan köpa använda rack eller överlämna utvuxna GTK-kläder till nästa generation. Mer information kommer.

Avslutar genom att bli lite nostalgisk. Vi är en välmående klubb med enormt engagerade och tennisälskande medlemmar. Framtiden ser ljus ut med utebanor på gång. Får vi bara till lite mer spelyta inomhus står vi väl rustade för framtiden. Med det önskar jag, teamet och styrelsen er alla en riktigt underbar sommar! Och glöm inte att tänka på med- eller motvind när ni spelar grustennis.

Sommarhälsningar,
Erik Botvidson
Klubbchef